Gebakken havermout crumble met peer
Breng een warme sfeer in huis en begin de dag met een lekker ontbijt samen met je gezin. Vul je huis met een heerlijke geur die je meteen doet verlangen om te beginnen aan je ontbijt. Peren crumble gemaakt met KarmaKarma Pecan & Hazelnoten Haver is een leuke en eenvoudige manier om gebruik te maken van seizoen fruit. 🍐🍐
✔️ 80gr KarmaKarma Pecan & Hazelnoten Haver
✔️ 60gr amandelmeel
✔️ 2 peren (of appels als je dit verkiest)
✔️ 3 eetlepels ahornsiroop
✔️ 25ml kokosolie
✔️ sap van een halve limoen
✔️ 1 theelepel kaneel en 1 theelepel kardemom
✔️ toppings: Griekse yoghurt of platte kaas of, blauwe bessen, vijgen of pindakaas
HOW TO
Verwarm de oven op 180°.
Was de peren en snijd de peer in plakjes of kleine stukjes.
Vet een ovenschotel in.
Voeg citroensap toe zodat de peren niet bruin worden. Voeg een eetlepel siroop toe, één theelepel kaneel en één theelepel kardamon. Roer alles goed om.
Maak een crumble door de KarmaKarma Pecan & Hazelnoten havervlokken te mengen met amandelbloem, twee eetlepels esdoorn sieroop en de kokos of noten olie. Meng alle ingrediënten. Bak de crumble gedurende 20 minuten tot deze krokant is.
Leuke toppings: blauwe bessen, Griekse yoghurt, vijgen of pindakaas 😋😋
Serveer tip: je kan it recept ook serveren als een dessertje. Serveer de crumble met ijs!